Budúcnosť IAQ - kvality vnútorného vzduchu spočíva v bipolárnej ionizácii

Zdá sa, že každý deň v správach vidíme nové potenciálne riešenie boja proti COVID-19. Vo svete čistenia vzduchu sa nás veľa našich zákazníkov pýta na vzťah medzi globálnou pandémiou a ionizáciou - technológiou, ktorú my v spoločnosti Global Plasma Solutions využívame už viac ako desať rokov. Aj keď by sme nikdy netvrdili, že ionizácia je pre COVID-19 riešením ´´čarovnej paličky´´, nie je pochýb o tom, že môže znížiť expozíciu vo vnútornom prostredí. Konkrétne niečo, čo v tejto dobe začnete vidieť oveľa viac, je technológia zvaná NPBI ™ . Riešenie bipolárnej ionizácie pomocou ihly, ktoré uprednostňujú správcovia zariadení pri vytváraní zdravších priestorov.

Predstavte si, že jedinec s COVID-19 vojde do miestnosti vo vašej kancelárskej budove. Pri najmenšom pôsobení - ako je kašeľ alebo kýchanie - sa do ovzdušia dostali škodlivé patogény. Od tejto chvíle je vírusu vystavený každý, kto vstúpi do miestnosti. Tieto scenáre sa stávajú každý deň nespočetnekrát a historicky neexistujú riešenia, ako tento problém vyriešiť. To je miesto, kde prichádza NPBI ™ .

To, čo NPBI ™ robí, je produkcia miliónov kladne a záporne nabitých iónov. Tieto ióny cestujú vzduchom cez systém HVAC, neustále hľadajú a pripájajú sa k škodlivým časticiam. V takom prípade nastanú dva kľúčové mechanizmy:

Častice získavajú náboj a sú priťahované k sebe, zväčšujú sa a uľahčujú ich extrakciu pomocou filtračných a ventilačných systémov budovy.
Kontakt s iónmi narúša povrchové proteíny patogénov alebo genetický kód v prípade vírusu, čo ich robí neúčinnými a životaschopnými.

Mnoho manažérov HVAC sa zameriava na zvýšenú filtráciu a vetranie. Pre majiteľov budov, ktorí chcú zabezpečiť čisté a bezpečné pracovné prostredie, je nevyhnutná inštalácia technológie, ktorá sa spolieha na NPBI ™ a znižuje počet častíc vo vzduchu, aby sa minimalizovalo šírenie chorôb.

Harvardská univerzita dokonca nedávno uskutočnila národnú štúdiu, v ktorej identifikovala jasnú „štatistickú súvislosť odhaľujúcu„ veľké prekrytie “medzi úmrtiami na COVID-19 a inými chorobami spojenými s dlhodobým vystavením jemným časticiam.“
Aj keď môžeme žiť ešte týždne alebo mesiace vo svete, kde všetci pravidelne vstupujeme do komerčných budov, vysoký štandard kvality vnútorného ovzdušia už nie je „pekné mať“. Bude tu väčší tlak na všetkých správcov budov zabezpečiť bezpečné prostredie bez patogénov. Ionizácia ako technológia existuje už celé desaťročia, jej úloha a použitie v zariadeniach však nikdy nebolo dôležitejšie ako v súčastnosti.

O autorovi

Charlie Waddell - zakladateľ a hlavný technologický riaditeľ spoločnosti Global Plasma Solutions