Technológia UV-C sa široko používa v prostredí výroby potravín, na dosiahnutie zlepšenia kvality a na kontrolu hygieny počas každého procesu.

Light Progress od roku 1987 vyvíja a vyrába systémy UV-C špecifické pre potravinársky priemysel. Kontrola kontaminácie je primárnym krokom k dosiahnutiu vysokých štandardov kvality v každej jednej fáze výroby potravín. Správna hygiena vyhovuje predpisom HACCP a súčasne umožňuje optimalizáciu ziskov vďaka zlepšeniu skladovateľnosti potravinových výrobkov a zlepšeniu kvality všeobecne.

Ultrafialové germicídne zariadenia s technológiou Light Progress môžu vyriešiť všetky problémy s hygienou a predpismi HACCP pretože:

  • JE TO HĹBKOVÁ A PROGRAMOVATEĽNÁ DEZINFEKCIA -  Metóda UVGI udržuje ideálne hygienické podmienky v prostredí spracovania potravín, a to v prítomnosti a aj v neprítomnosti zamestnancov a vo všetkých rôznych fázach výrobných činností.
  • JEDNODUCHO APLIKOVATEĽNÉ - Náš tím odborníkov pracuje s veľkým aj malým potravinárskym priemyslom, od výroby až po distribúciu, pričom vždy dosahuje vynikajúce výsledky. Pomôžeme vám vybrať najlepší produkt z našej kompletnej ponuky viac ako 300 rôznych modelov, ktoré vám ponúknu vlastné riešenie, ktoré uspokojí vaše potreby.
  • JE TO EKOLOGICKÉ, BEZPEČNÉ A ZABEZPEČUJE ÚROVEŇ VYSOKEJ KVALITY VZDUCHU - UVGI eliminuje: baktérie, vírusy, spóry, huby, plesne a roztoče, bez vytvárania rezistentných foriem, ako zvyčajne chemické dezinfekčné prostriedky a antibiotiká. Zaisťuje bezpečnosť a kvalitu potravinárskych výrobkov a zvyšuje ich trvanlivosť.
  • JE FYZICKÝ PROCES, BEZPEČNÝ A HOSPODÁRSKY PRIJATEĽNÝ. Dosiahnutie mikrobiálnej redukcie vyššej ako 99% si vyžaduje málo času. Úprava UVGI na rozdiel od ionizujúceho žiarenia (gama lúče) nemusí byť uvedená na etikete potravinového výrobku.
Light Progress UVC pre potravinárstvo

UV TEAM, UV-TEAM-A, UV-TEAM-A-4

Rad UV-TEAM sa používa pri výrobe, balení, sušení a preprave hlavne potravinárskych výrobkov.
Ukázalo sa, že kontrola a zvýšenie úrovne hygieny umožňuje všeobecné zvýšenie kvality v zdravotníckych zariadeniach, ale aj vo farmaceutickom sektore, v mikrobiologických laboratóriách atď. Hladina dezinfekcie pomocou UV-TEAM dosahuje elimináciu (99%) baktérií, ako sú Bacillus, Coli, Clostridium, Legionella, Vibrio, Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus atď. Behom niekoľkých sekúnd.
Medzi príklady použitia patrí spracovanie do stáčacích liniek,ošetrenie produktov umiestnených v čistej miestnosti (pomocou UV tunela, ktorý vám umožňuje vstupovať do produktov v chránenom prostredí elimináciou akéhokoľvek rizika kontaminácie).
Séria UV-TEAM obsahuje špeciálne amalgámové žiarovky. Tento typ žiaroviek, na rozdiel od štandardných nízkotlakových UV-C žiaroviek, používa špeciálny „amalgám“ vyrobený s kovmi, ktorý optimalizuje účinnosť UV germicídnej energie. Systémy Amalgam umožňujú trojnásobné emisie UV-C v porovnaní s nízkotlakovou lampou s rovnakou dĺžkou a životnosťou až 18 000 hodín, čo zaručuje následnú úsporu nákladov.

Lampy Amalgam sú dokonalé v aplikáciách, kde je expozícia krátka, napríklad v niektorých baleniach potravín.
Inak je možné dosiahnuť vysokú úroveň dezinfekcie UV-TEAM, ale iba s chemickými látkami, zdraviu škodlivými a škodlivými pre životné prostredie, ako aj nákladnými.

UV-TEAM je kompletne vyrobený v Taliansku, s vysoko kvalitnými a extrémne odolnými materiálmi.

  • UV-TEAM-A
  • UV-TEAM-A
  • UV-TEAM
  • UV-TEAM-A
  • UV-TEAM
  • UV-TEAM
  • UV-TEAM

UV-FLOW-C

Séria UV-FLOW obsahuje UV-C ultrafialové germicídne zariadenia s jednosmerným prúdením. UV-FLOW sa používa na vytváranie bariér na ochranu pred zárodkami. Inštalujú sa nad dvere miestnosti s kontrolou kontaminácie (čisté priestory) alebo dokonca na ošetrenie horných vrstiev vzduchu v obmedzenom priestore.
Použitie UV-FLOW umožňuje intenzívnu dezinfekciu vzduchu nevyhnutnú v prostrediach (výroba potravín), kde je potrebné pracovať v optimálnych mikrobiologických podmienkach.
Pri spracovaní potravín sa odporúča vytvoriť dekontaminačnú oblasť medzi dvoma rôznymi oblasťami, najmä ak sa jedna z nich má udržiavať pod prísnou mikrobiologickou kontrolou. Spóry a baktérie plesní, ktoré voľne cirkulujú medzi priestormi, sú ničené UV-C lúčmi. Tým sa zabráni možnosti usadenia sa na povrchu spracovaných výrobkov, čím sa zvýši ich skladovateľnosť. Tradičné metódy čistenia často nestačia na zabezpečenie vysokej úrovne hygieny, ktorú je možné dosiahnuť iba použitím technológie UV-C.
  Pomocou UV-FLOW je možné vytvoriť baktericídnu bariéru medzi „šedými“ a „bielymi“ oblasťami jednoduchým, okamžitým a bezpečným spôsobom alebo ošetriť vzduch všeobecne, bez vyvíjania tepla, bez chemikálií a bez akýchkoľvek kontraindikácií. Je dokázateľné, ako v potravinárskom priemysle umožňuje zvýšená úroveň hygieny  všeobecné zvýšenie kvality výrobkov. UV-FLOW dosahuje elimináciu (99%) baktérií, ako sú Bacillus, Coli, Clostridium, Legionella, Vibrio, Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus, atď. Za pár minút prevádzky.

UV-FLOW má štruktúru z nehrdzavejúcej ocele a je vybavený smerovým čiernym voštinovým filtrom, ktorý usmerňuje tok UV lúčov. Inštalácia vďaka špeciálnym konzolám, ktoré usmerňujú tok vytvorí „UV čepeľ“. Tá  vychádzajúca zo zariadenia vyžaruje smerom k podlahe (UV-C bariéra) alebo k stropu, ak vrchné vrstvy miestnosti majú byť ošetrené.
Jeho nasmerovanie smerom k stropu vedie k trvalej dezinfekcii okolitého vzduchu, ktorý prirodzene cirkuluje vo vnútri priestorov, a to po obvyklom prúdení vzduchu. Séria UV-FLOW je jediná, ktorá bola špeciálne navrhnutá s týmto dvojitým účelom. UV-FLOW nevyžaduje špeciálnu údržbu, s výnimkou pravidelnej výmeny žiaroviek. Je celá vyrobená v Taliansku, s vysoko kvalitnými a extrémne odolnými materiálmi.

UV-FLOW

UV-REFLEX

UV-REFLEX-SCB vykonáva dekontamináciu vzduchom prenášaných baktérií a plesní prítomných vo vzduchu v chladiacich miestnostiach, čím zlepšuje podmienky konzervácie produktov.
Najmä použitím UV-REFLEX-SCB sa dosiahne zlepšené dozrievanie, vzhľad a kvalita mäsa. Úprava sa uskutočňuje využívaním konštantnej nútenej cirkulácie vzduchu (v dôsledku toku generovaného ventilátorom chladiaceho ventilačného systému), ktorý prechádza vedľa zariadenia a je dekontaminovaný z mikróbov, predtým, ako sa dostanú do kontaktu s výrobkami vo vnútri chladiaceho boxu. Zariadenie neovplyvňuje normálne starnutie produktu, pretože zabraňuje iba rastu nežiaducich mikroorganizmov, t. z. tých, ktoré sa nachádzajú vo vzduchu.
UV-REFLEX-SCB môže pracovať bez problémov nepretržite. Tak zaisťuje úroveň mikrobiálneho zaťaženia vždy pod  kontrolou bez stúpania a klesania, typické pre tradičné dezinfekčné systémy.
Vďaka použitiu technológie UV-C je možné predĺžiť trvanlivosť potravín uchovávaných v chladiacich miestnostiach bez toho, aby sa vyvinuli rezistentné mikroorganizmy a bez použitia chemikálií, ktoré by bolo riskantné použiť. Úprava UV-C je suchá a studená, nemení organoleptické vlastnosti potravín a ich kvalitu, ale skôr zabraňuje strate produktu v dôsledku množenia baktérií a húb a zvyšuje čerstvosť, chuť a vzhľad potravín bez dehydratácie a straty váhy.
Je dokázateľné, ako v potravinárskom priemysle umožňuje zvýšená úroveň hygieny  všeobecné zvýšenie kvality výrobkov.
UV-REFLEX-SCB dosahuje elimináciu (99%) baktérií, ako sú Bacillus, Coli, Clostridium, Legionella, Vibrio, Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus, atď. Za pár minút prevádzky.

UV-REFLEX-SCB je nástenné germicídne zariadenie s nepriamym vyžarovaním smerom nahor, so štruktúrou z nehrdzavejúcej ocele AISI 304, špeciálne koncipované pre chladiace miestnosti. Vnútorný povrch pozostáva zo zrkadlového jasného hliníkového reflektora na zvýšenie odrazu UV lúčov. Smerový čierny voštinový filter mení tok lúčov UV-C.
UV-REFLEX-SCB môže byť vybavený špeciálnou riadiacou doskou pre prevádzkové riadenie, ktorá, najmä v prípade inštalácie viacerých jednotiek, zvládne zapnutie, výstrahy pri poruche, meracie prístroje a kontrolu vstupnej bezpečnosti v ošetrovanej miestnosti.

UV-REFLEX
UV-REFLEX - použitie pre chladiace boxy

Spoločnosť Component zabezpečuje dodávku, servis a montáž germicídnych žiaričov a UV-C zriadení od spoločnosti Light Progress.